Choose your language:
  Home > Hong Kong - Sydney
Ligging: Zuidoost-AziŽ, China
Datum verblijf: november 2001

Kasper is in 2001-2002 naar AustraliŽ geweest. Op zijn weg naar AustraliŽ heeft hij een stopover gemaakt in Hongkong. Na zo'n 10 uren vloog zijn vliegtuig verder naar Sydney in AustraliŽ.

Na ongeveer 12 uur vliegen landde hij samen met de andere leden van zijn groepsreis. De reisorganisatie had een guesthouse geregeld. Daar hebben ze hun bagage neergezet en zijn vervolgens naar de Victoria Peak gegaan om die te bekijken. Dit is een meer dan 600 meter hoge berg die een geweldig uitzicht geeft over Hongkong. Daarna is hij nog naar Downtown Hongkong in geweest.

De Britse Oost-Indische Compagnie (British East India Company) legde in 1699 voor het eerst contact in China, waarna handel tussen beide landen op gang kwam. In 1842 werd China gedwongen Hongkong af te staan (Verdrag van Nanking). Hongkong was vervolgens lange tijd een Britse Kroonkolonie. Na 1945 groeide de bevolking van Hongkong sterk door vluchtelingen uit China. Economisch kreeg de kroonkolonie de wind mee door de gunstige ligging ten opzichte van China en Zuidoost-AziŽ.

Pas op 19 december 1984 werd een verdrag gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en China, dat voorzag in teruggave. De laatste bestuurder van de kolonie, Chris Patten, voerde een zekere democratisering in. Per 1 juli 1997 droeg het Verenigd Koninkrijk Hongkong over aan de Volksrepubliek China. Het keizerrijk had in 1842 een vissersplaatsje afgestaan, de Volksrepubliek kreeg een miljoenenstad terug.